Wat zijn mallets?

Mallets zijn stokken met aan het einde een bol samengeperste stof of ander materiaal.

Deze bol zorgt ervoor dat de aanslag op een drum of cymbal veel warmer en zachter wordt. Het geluid uit je drums klinkt veel ronder. Deze eigenschap zorgt ervoor dat mallets ideaal zijn voor swells (een roffel van zacht naar hard) op cymbals en toms.

Ook in de wereld van percussie worden mallets veelvuldig ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de stokken waarmee op concert drums wordt geslagen, of op een gong, of op pauken. Bij een klassiek orkest zijn mallets bijna gebruikelijker dan standaard drumstokken.

Mallets geven een uniek geluid waardoor er een nieuwe wereld van creativiteit voor je opengaat. Zeker een aanrader om in je stokkentas mee te dragen dus!

Mallets drumstokken van Meinl.

Multifunctionele stokken

Je kunt allemaal verschillende soorten drumstokken kopen, maar je kunt stokken kopen de alles in één hebben. Drumstok fabrikanten komen soms op geniale ideeën en combineren er op los.

De meest voorkomende combinatie in deze soort is de stok met aan de ene kant een normale tip, en aan de andere kant een mallet. Hierdoor hoef je de stok alleen maar een halve slag te draaien om te beschikken over een ander soort stok.

Verschillende soorten drumstokken met mallets en standaard stokken in een.

Wil je meer weten over welke soort drumstokken er bestaan? Lees dan eens mijn post over verschillende soorten drumstokken.