Wat is een drummodule?

De drummodule is het brein van een elektronisch drumstel. Het bepaald welk geluid je hoort als je op een drum of cymbal slaat. Hoe geavanceerder de drummodule, hoe beter alles klinkt. Geavanceerdere drummodules zorgen voor betere dynamiek, meer geluiden en een hogere geluidskwaliteit. Dit is ook waarom de drummodule de prijs van je elektronische drumstel bepaald.

Je bent afhankelijk van de hoeveelheid inputs op je drummodule als je je drumstel wilt uitbreiden. Houdt hier dus rekening mee als je een extra cymbal of tom toe wilt voegen aan je drumstel. Een beginnende drummer hoeft zich hier echter nog niet veel zorgen over te maken.

Veel drummodules bevatten extra functies zoals een metronoom, geluidseffecten en opwarmoefeningen. Daarnaast kun je ook vaak een muziekspeler inpluggen om mee te drummen met je favoriete muziek!

Ben je van plan om drums op te nemen? Dan kun je beter iets meer investeren in een drummodule die multitrack kan opnemen. Goedkopere modules kunnen namelijk alleen maar één spoor met daarop alle drums uitsturen.

Nog een belangrijke afweging die je kunt maken: heb je liever meer sounds, of liever meer dynamische mogelijkheden? Er zijn namelijk modules met 100 verschillende soorten geluiden en er zijn modules die juist de focus leggen op het zo goed mogelijk nabootsen van een akoestische kit. Met die eerste kun je vooral leuk experimenteren, maar met die tweede kun je beter oefenen.

Voor meer informatie kun je mijn elektronisch drumstel voor beginners top 5 lezen!

Roland TD-07 drummodule van een elektronisch drumstel.