Goedkoop elektrisch drumstel kopen – De top 10 op dit moment!

Gemiddelde leestijd: 30 minuten

Wil jij een goedkoop elektrisch drumstel kopen, maar toch ook zoveel mogelijk kwaliteit krijgen voor je geld? Dan is dit artikel voor jou! Ik vertel je wat de 10 beste elektrische drumstellen zijn voor een kleiner budget.

Het is belangrijk dat je drumstel goed aansluit op je wensen en niveau. Wanneer dit namelijk niet het geval is verlies je sneller je plezier in drummen. Zonde, want hierdoor geef je het oefenen sneller op terwijl dat misschien niet eens nodig is!

Bij de onderstaande drumstellen heb ik gekeken naar geluidskwaliteit, speelplezier en bouwkwaliteit. Met een drumstel alleen ben je er echter nog niet. Je hebt ook een drumkruk, drumstokken en koptelefoon nodig om het drumstel te bespelen.

Daarom heb ik zoveel mogelijk bundels uitgezocht zodat je direct speelklaar bent en ook nog combinatievoordeel hebt! Let wel op dat niet elke verkoper bundels verkoopt van een drumstel.

De prijzen van de bundels liggen tussen de €380,- en de €750,-. Door op de knoppen onder elk elektronisch drumstel te klikken krijg je de huidige prijzen te zien. Laten we snel beginnen met het uitzoeken van een goedkoop elektrisch drumstel!

Fazley DDK-080

 • Erg goedkoop

 • Gaasvellen

 • Geen verschillende zones op de cymbals

Voor een eerste drumstel is de Fazley DDK-080 erg geschikt. Voor weinig geld kun je laagdrempelig de drum wereld beginnen te ontdekken. Perfect voor het leren van je eerste ritmes en drumfills.

De pads bevatten gaasvellen waardoor het drumstel erg fijn speelt. Daarnaast maken deze gaasvellen het drumstel ook nog eens stiller. Je buren hebben er dus minder last van wanneer je oefent!

Het drumstel beschikt over 15 presets en nog eens 10 songs waar je mee kunt spelen. Genoeg ruimte om te experimenteren en je eigen muzikaliteit te ontdekken.

Het voornaamste nadeel is dat de cymbals geen zone’s bevatten. Je kunt dus bijvoorbeeld geen bell en ride sounds tegelijkertijd spelen. Wel kunnen de cymbals gedempt worden wanneer je ze met je vinger vast klempt.

Fazley DDK-080 goedkoop elektrisch drumstel.

Roland TD-1K

 • Goede geluidskwaliteit en samples

 • Erg makkelijk te gebruiken

 • Je kunt dit drumstel redelijk snel ontgroeien

 • Rubberen pads

Roland is misschien wel het grootste merk in de wereld van elektronische drumstellen. Ze voorzien veel professionals en hobbyisten met hun hoge kwaliteit gear.

De Roland TD-1K is het meest goedkope elektronische drumstel van Roland. Ondanks dat, bevat dit drumstel 15 hoge kwaliteit presets, 15 songs en zelfs 10 coaching functies! Perfect voor het oefenen van drums.

Het drumstel is makkelijk op te zetten en super compact. Je kunt het vrijwel in elke kamer wel kwijt, en verplaatsen is ook geen probleem.

Het voornaamste nadeel van de Roland TD-1K is dat je de rubberen pads vrij snel ontgroeid. Ze geven niet zo’n realistisch speelgevoel als gaasvellen, en tikken ook vrij hard. Desondanks is het een super toffe starterkit!

Roland TD-1K goedkoop elektrisch drumstel.

Roland TD-1DMK

 • Een serieuse update ten opzichte van de TD-1K

 • Kickpad geschikt voor een (dubbel) basdrumpedaal

 • Duurste drumstel in dit lijstje

De Roland TD-1DMK is een flinke upgrade ten opzichte van de Roland TD-1K. De drummodule waar de geluiden uit komen is weliswaar hetzelfde, maar qua speelgevoel heb je veel meer mogelijkheden.

Zo heeft dit drumstel pads met gaasvellen. Ook de randen van deze pads zijn te bespelen en geven weer een ander geluid. Het kick pedaal is daarnaast ingeruild voor een volwaardige kickpad. Hierdoor leer je veel beter spelen met je voeten, en kun je zelfs dubbel pedaal leren spelen!

De TD-1DMK biedt meer mogelijkheden om je drumstel te verstellen. Dit zorgt dat je de verschillende onderdelen beter kunt verstellen naar de perfecte hoogte voor jou. Zo voorkom je blessures.

Dit elektrische drumstel is misschien de duurste in dit lijstje, maar als je krijgt naar de prijs kwaliteit verhouding is is dit een van de beste kopen die je kunt doen.

Roland TD-1DMK goedkoop elektrisch drumstel.

Yamaha DTX402K

 • Het drumstel is te bedienen met de Yamaha DTX402 Touch App

 • Prima geluiden die ook nog eens customizable zijn

 • Geen extra outputs om andere apparaten op aan te sluiten

De Yamaha DTX402K is een full-size elektronisch drumstel met een verzameling aan geavanceerde functies. Het kit bevat meer dan 169 professionele geluiden, 10 kits, een USB-poort voor aansluiting op computers en een trainingsmodus.

Het drumstel is uitgerust met een 3-zone gevoelige snare pad, twee hoofdtelefoon aansluitingen en een stereo luidsprekersysteem met 3-bands EQ. Je kunt het geluid dus makkelijk iets meer bas of hoge frequenties geven.

Het vetste aan dit drumstel is de Touch App. Deze verbind je met de drummodule en hierdoor heb je volledige controle over het drumstel. Je kunt bijvoorbeeld de grootte van je drums en cymbals aanpassen, en effecten toevoegen!

De pads zijn helaas van rubber, wat ten koste gaat van het speelgevoel. Toch is het een erg leuk drumstel om te bespelen.

Yamaha DTX402K goedkoop elektrisch drumstel.

Carlsbro CSD25M

 • Drumstel met een toffe uitstraling

 • Uitbreidbaar met extra tom en cymbal

 • Minder goede geluidskwaliteit in vergelijking met andere drumstellen in deze lijst

Carlsbro is een redelijk onbekende elektronisch drumstel fabrikant. Toch hebben ze met de CSD25M leuke kit op de markt gebracht. Wat vooral opvalt aan het drumstel is dat het er erg tof uitziet.

De drums hebben gaasvellen, en de cymbals hebben meerdere zones waardoor je meer dynamische mogelijkheden hebt tijdens het spelen. Het drumstel is zelfs uit te breiden met een extra tom en cymbal! Dit maakt de kit erg toekomstbestendig.

Ten opzichte van andere drumstellen in deze lijst blijft de geluidskwaliteit iets achter, maar dit is voor beginnende drummers waarschijnlijk niet storend. Je hebt in plaats daarvan namelijk beschikking over 22 presets en 20 demo songs. Genoeg om mee te jammen dus!

Carlsbro CSD25M goedkoop elektrisch drumstel.

Alesis Nitro Mesh Kit

 • Het drumstel biedt veel mogelijkheden om mee te experimenteren

 • Erg stil en speelt ook nog eens lekker door de gaasvellen

 • De pads zijn vrij klein

Alesis is waarschijnlijk de grootste concurrent van Roland in de goedkoop elektrisch drumstel business. De Nitro Mesh Kit kan in deze strijd een mega zet genoemd worden.

Goedkoop maar toch uitgerust met alles wat je zou willen zien in een elektrisch drumstel. De Nitro Mesh Kit speelt fijn, is stil, heeft een goede geluidskwaliteit en zelfs meerdere mogelijkheden om andere apparaten te koppelen!

Het enige nadeel wat ik kan vinden is dat de pads vrij klein zijn. Dit maakt ze moeilijker om goed te raken, en zeker voor beginnende drummers zal dit even wennen zijn.

Toch is dit drumstel van Alesis zeker zijn geld waard. Het geeft je alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen als drummer.

Alesis Nitro Mesh Kit goedkoop elektrisch drumstel.

Alesis Surge Mesh Kit

 • Uitbreidbaar met een extra tom en cymbal

 • 24 presets en 60 meespeelbare songs

 • Vrij duur ten opzichte van andere drumstellen in deze lijst

De Surge Mesh Kit is een van de nieuwste elektronische drumstellen van Alesis. Een krachtig elektronisch drumstel dat een authentiek, dynamisch geluid levert.

Het is een volledig geïntegreerde set die bestaat uit 8 mesh-pads, een hi-hat pedaal, een kick pedaal. De geluidskwaliteit van de drummodule is erg hoog en biedt maarliefst 24 presets en 60 meespeelbare songs.

Het is een tof drumstel voor zowel beginnende als professionele muzikanten die op zoek zijn naar een veelzijdig en betaalbaar drumstel.

Alesis Debut Kit

 • Bevat een gevarieerde verzameling aan geluiden

 • Extreem betaalbaar

 • De pads zijn vrij klein

 • Het kick en hi-hat pedaal zijn niet geschikt om een goede techniek te ontwikkelen

De naam van de Alesis Debut Kit zegt het al: Deze kit is speciaal gemaakt voor debuterende drummers. Zoek je een echt goedkoop elektrisch drumstel, dan heb je die bij deze gevonden!

Voor deze prijs hoef je natuurlijk niet het beste drumstel ter wereld te verwachten. Toch is de Debut Kit een verrassend leuk elektronisch drumstel.

Je krijgt 10 diverse presets waarmee je kunt experimenteren. Voor kinderen kan dit met name leuk zijn om hun eerste ritmes en fills te leren.

De pads zijn vrij klein, dus het is iets moeilijker om ze te raken. Toch is dit al met al een mooi drumstel voor de beginnende drummer. 🙂

Millenium MPS-850

 • Het beste drumstel wat je kunt kopen uit deze lijst

 • Erg uitgebreid drumstel met zelfs een hi-hat statief, extra tom en cymbal

 • De prijs is vrij hoog vergeleken met andere drumstellen in deze lijst

De Millenium MPS-850 is verreweg het beste drumstel uit deze lijst. Alleen al de uitstraling geeft je het gevoel dat je met een volwaardig drumstel te maken hebt.

Het drumstel heeft grote drums, een stevige kick pad en zelfs een hi-hat statief. Als je op een elektrisch drumstel wilt leren drummen, dan biedt Millennium je hierbij de beste optie!

Ook op geluidskwaliteit laat dit drumstel je niet in de steek. 30 presets en 100 songs van hoge geluidskwaliteit maken drummen werkelijk een genot.

Het voornaamste nadeel is dat dit drumstel twijfelachtig een goedkoop elektrisch drumstel genoemd mag worden. Natuurlijk zijn er veel drumstellen die een stuk duurder zijn, maar er zijn zeker ook veel goedkopere modellen te vinden. Maar als je kijkt naar prijs kwaliteit verhouding hoort de MPS-850 zeker in deze lijst!

Millenium MPS-750X

 • Grote trommels en cymbals voor een fijne speelervaring

 • Het hi-hat statief en kick pad geven je de mogelijkheid om een goede techniek te leren

 • De geluidskwaliteit is minder dan de Millenium MPS-850

Mocht de MPS-850 een tikje buiten je budget vallen, dan moet je echt eens kijken naar de MPS-750X van Millenium.

Ook hier beschik je over een volwaardig drumstel met een supers toffe uitstraling. Je kunt erop drummen alsof je een akoestisch drumstel bespeelt, met de voordelen van een elektrisch drumstel.

De geluidskwaliteit van de drummodule is minder goed ten opzichte van andere drumstellen in deze lijst. Toch zitten er 20 diverse presets en 55 songs in om mee te spelen.

Met de MPS-750X haal je een perfect drumstel in huis om mee te oefenen. Je krijgt alle mogelijkheden om je eigen muzikale identiteit te ontdekken!