Drumstel voor een kind kopen – de 5 beste keuzes op dit moment

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Heeft jouw kind de keuze gemaakt om te gaan drummen, maar weet je niet precies welk drumstel je moet kopen? Dan ben je bij deze blog aan het goede adres! Ik vertel je alles wat je moet weten om een geschikt drumstel voor jouw kind te vinden.

Het leren van een instrument is op zichzelf al een hele ervaring. Wanneer je een instrument hebt dat niet goed aansluit op jouw wensen en behoeften, kan dit het leerproces en speelplezier in de weg gaan zitten. Hetzelfde geldt bij het leren van drums.

Misschien weet je kind nog niet zeker of een drumstel hét instrument is voor hem of haar. Je wilt het kind in dit geval eerst kennis laten maken met drums zonder al te veel geld kwijt te zijn.

Of misschien is je kind nog te klein voor de meeste drumstellen. Om een goede houding aan te leren is het belangrijk dat je een drumstel neemt die past bij je lengte. Maar welke drumstellen zijn geschikt voor de kleinere drummers? Dat vertel ik je verderop in deze blog!

Waarom zou je een kinderdrumstel kopen?

In de inleiding las je het al: het is erg belangrijk dat een drumstel aansluit bij de wensen en behoeften van de drummer. Het is makkelijk om een verkeerde houding en techniek aan te leren op een drumstel wat eigenlijk te groot is.

Voor kinderen is het extra belangrijk dat ze zichzelf geen verkeerde gewoontes aanleren. Deze verkeerde gewoontes zijn later namelijk moeilijk te corrigeren en kunnen blessures veroorzaken. Kinderdrumstellen zijn kleiner dan normale drumstellen en bieden dus voldoende ruimte om een goede houding aan te leren.

Financieel zijn kinderdrumstellen ook een stuk voordeliger. Je hoeft minder te investeren terwijl je kind dezelfde ruimte krijgt om het drumstel te ontdekken.

Nog een groot voordeel van een kinderdrumstel: het geluid klinkt zachter! Dit is natuurlijk goed voor de oren van je kind (oordoppen zijn echter alsnog aan te raden tijdens het spelen). Maar ook voor jou en de buren is dit prettig, want in de eerste maanden zullen de meeste kinderen nog niet de sterren van de hemel spelen.

Drumstel voor een kind Top 5

Nog even voor de duidelijkheid: we hebben het in deze top 5 niet over kinderdrumstellen die je bij de Intertoys koopt. De onderstaande drumstellen zijn van goede kwaliteit en verzekeren dat je kind zo goed mogelijk kan leren drummen.

Bij elk drumstel heb ik knoppen neergezet van verschillende aanbieders zodat je de prijs kunt vergelijken op verschillende aanbieders. Laten we snel gaan kijken!

Ludwig Questlove Pocket Drumstel voor een kind

Dit kinderdrumstel is speciaal ontwikkeld door de drumstel Fabrikant Ludwig en de bekende drummer Questlove. Hun visie: Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met drummen. Dit drumstel is daarom speciaal ontwikkeld voor drummers van 4 tot 10 jaar oud.

Dit drumstel is het perfecte instapmodel om je eerste ritmes en drum fills op te leren spelen. De trommels en bekkens zijn kleiner, maar klinken wel volwaardig. Het drumstel is te verkrijgen in verschillende kleuren.

Bij het drumstel krijg je alles meegeleverd. Dit betekend dat je geen moeite meer hoeft te doen om zelf het drumstel samen te stellen. Je krijgt een bassdrum, snare drum en twee toms meegeleverd. Ook worden er 2 cymbals en alle statieven die je nodig hebt meegeleverd. Een dit is nog niet alles, want ook de drumkruk, drumstokken, drumvellen en zelfs een paar online lessen van Questlove zelf zijn inbegrepen (wel in het engels)!

Pearl Roadshow Junior Jet Black

De Pearl Roadshow Junior Jet Black is een geschikt drumstel voor een kind.

De Roadshow Junior drumkit is iets goedkoper dan het drumstel van Ludwig en Questlove. Aan de kwaliteit ga je dit echter nauwelijks merken. Je krijgt er zelf een extra trommel bij!

Dit drumstel is geschikt voor drummers die lekker hard willen slaan. Kinderen kunnen overal makkelijk bij door de kleine formaten van het drumstel. En het geluid klinkt ook nog eens prima.

Het is de perfecte drumset voor je eerste jaren als drummer om thuis mee te oefenen. Alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd. Van trommels tot cymbals en van stokken tot drumkruk. Niks staat je meer in de weg om een rockster te worden!

Pearl RS585C/C707 Roadshow drumstel

Dit drumstel heeft veel overeenkomsten met het Roadshow Junior Jet Black drumstel. Het voornaamste verschil is dat de formaten van dit drumstel net even iets groter zijn, en dus geschikt voor iets grotere kinderen. Ook klinken de drums iets dieper en mooier.

De toffe brons metalen kleur geeft je het gevoel dat je een echt professioneel drumstel bespeelt. Het drumstel is daarnaast ook nog eens super stevig zodat het niet snel kapot gaat. Een duurzame optie die lang mee kan dus!

Je hoeft ook bij dit drumstel geen moeite te doen om extra accessoires te sprokkelen. De drumkruk, bassdrumpedaal en statieven worden gewoon meegeleverd. Daarnaast krijg je twee paar drumstokken en een stokkentas meegeleverd.

Roland TD-1K Elektronisch drumstel voor een kind

Woon je in een huis waar de muren soms van papier lijken? Dan wil je misschien liever niet dat je voortdurend last hebt van je kind die aan het oefenen is. Een elektronisch drumstel is in dit geval een goede keuze.

Elektronische drumstellen zijn misschien niet de meest mooie drumstellen, maar ze maken wel aanzienlijk minder geluid. Alleen wanneer je boven iemand woont kan het drumstel doordreunen, maar ook daar zijn oplossingen voor om het geluid te isoleren.

Er zijn veel goede elektronische drumstellen te vinden, maar één merk is mijn persoonlijk favoriete merk. Dat merk is Roland. Deze drumstellen klinken altijd super goed en zitten boordevol extra functies. Denk bijvoorbeeld aan coaching opties en liedjes waarop je kunt meejammen!

De TD-1K is het meest basis drumstel wat Roland te bieden heeft. Het kost niet veel geld, is in hoogte te verstellen en is ontzettend leuk om op laagdrempelige manier te verkennen. Het grootste nadeel met dit drumstel is dat je het snel kunt ontgroeien.

Roland TD-1K DMK

Mocht je een drumstel willen kopen wat toch iets langer meekan, dan kun je beter voor de Roland TD-1K DMK kiezen. Dit drumstel is net iets meer gericht op speelcomfort en geeft je meer mogelijkheden om te groeien in je drumspel.

Dit drumstel is daarnaast ook nog iets stiller. Waar op de TD-1K rubberen pads zitten, bevat dit drumstel gaasvellen. Het speelgevoel van deze vellen komt meer in de buurt van de vellen op een echt drumstel. Een goede techniek ontwikkelen wordt dus makkelijker.

De Roland TD-1K DMK kost weliswaar iets meer geld, maar je krijgt er een hoop voor terug!