15+ Drum cadeau ideeën – Geschikt voor ieder Budget

Gemiddelde leestijd: 26 minuten

Zoek je een cadeautje voor een drummer, maar weet je niet goed wat je moet halen? Dan ben je hier op het goede adres. Ik heb een paar drum cadeau ideeën op een rij gezet die elke drummer kan gebruiken!

De cadeau’s komen uit verschillende prijsklassen. Dus of je nou opzoek bent naar een kleinigheidje of juist een groter cadeau wilt geven, je vindt het in de onderstaande lijst.

De meeste cadeau’s worden uitgegeven door verschillende fabrikanten. Daarom heb ik onder elk cadeau een knop gezet die leidt naar mijn persoonlijke favoriete keuzes. Laten we snel gaan kijken!

Egg Shakers – €5,55

Egg shakers zijn een budgetvriendelijk drum cadeau. Ze geven de drummer een nieuwe manier om ritmisch geluid te maken. Egg shakers zijn simpel, maar veelzijdig in te zetten tijdens het drummen.

De shakers zijn in verschillende kleuren te vinden, maar ik vindt rode egg shakers bijzonder handig. Deze instrumenten zijn klein, maar door de rode kleur vallen ze toch nog goed op. Je raakt ze dus minder snel kwijt. 🙂

Egg shakers zijn een goedkoop drum cadeau.

Drumsleutel – €6,50

Drumsleutels komen altijd van pas. Met deze mini tool kun je bijna alles los- en vastmaken rondom je drumstel. Denk bijvoorbeeld aan pedalen, maar ook aan het stemmen van drumvellen.

Uit ervaring weet ik dat drumsleutels vaak worden vergeten naar oefensessies en optredens. Laten dit nou net de momenten zijn dat je er vaak een nodig hebt. Tegenwoordig heb ik in bijna elke tas wel een drumsleutel zitten zodat ik nooit in de problemen kom.

De drumsleutel die ik hieronder heb uitgekozen is magnetisch, en kan dus stevig op een stemschroef worden geplaatst tijdens het spelen. Zo heb je als drummer altijd een sleutel binnen handbereik!

Drumsleutel als cadeau voor een drummer.

Drumstokkenhouder – €7,50

Een drumstokhouder is het ideale drum cadeau voor drummers die wel eens live optreden. De grootste nachtmerrie van de drummer is op dit namelijk dat een stok uit zijn/haar hand vliegt en dat hij/zij niet meer verder kan spelen.

De drumstok houder zorgt ervoor dat je altijd een extra paar stokken bij de hand hebt wanneer dit gebeurt. Klem makkelijk de houder aan een statief en plaats de stokken in de houder.

Binnen een seconde kan de drummer een nieuwe stok pakken en lijkt het alsof er nooit een stok door de lucht heeft gevlogen. Super handig!

Een stokkenhouder als drum cadeau.

Drumboek – Vanaf €13,50

Drumboeken zijn een schat aan kennis. Er staat in beschreven hoe bepaalde liedjes gespeeld moeten worden, hoe bepaalde technieken werken, en hoe je in het algemeen leert drummen.

Er bestaan ontzettend veel drumboeken die geschikt zijn voor verschillende niveau’s. Sommige boeken zijn voor gevorderden, maar de meeste boeken zijn gemaakt om de beginnende drummer op weg te helpen.

Is het drum cadeau voor een beginner? Dan kan ik je aanraden om een boek te kiezen uit mijn top 10 drumboeken voor een beginner.

Bekijk hier mijn top 10 van beste drumboeken voor een beginner!

Moongel – €14,10

Moongel is een ontzettend handig goedje. Door een plakje op je drumvellen of cymbals te leggen kun je de toon en volume beïnvloeden.

Stel je voor dat de drummer opeens moet optreden in een bibliotheek. In dit geval kan de drummer niet met vol volume spelen. Door moongel op de drums te leggen klinken de drums minder hard en minder lang door.

Moongel laat geen lelijke plakplekken achter op de drums. Ze zijn makkelijk te verwijderen en weer te gebruiken. Een ideaal drum cadeau!

Moongel is een goed cadeau voor een drummer.

Cymbal dempmatten – €16,60

Soms wil je als drummer niet teveel geluid maken. Je wilt de buren natuurlijk te vriend houden, maar ook de drummer zelf kan nadelen ervaren van het harde geluid.

Cymbals maken een erg scherp geluid. Dit geluid kan gehoorschade veroorzaken als je langdurig aan wordt blootgesteld. Hiervoor zijn cymbal dempmatten bedacht.

Je plaatst deze matten makkelijk op je cymbals waardoor het geluid flink gedempt wordt. Je kunt alsnog op volle kracht meppen, maar je krijgt in ieder geval geen gehoorschade meer. 🙂

Speciale drumstokken – €19,80 tot €52,-

Drumstokken zijn altijd een handig drum cadeau om te geven. Fanatieke drummers kunnen er nooit genoeg van hebben. Sommige drummers verslijten binnen een week zelfs meerdere paren!

Naast reguliere drumstokken zijn er echter ook speciale drumstokken die net even een ander geluid geven. Je geeft de drummer hiermee een mogelijkheid om nog flexibeler te zijn en nieuwe geluiden te ontdekken. Hieronder de meest gebruikelijke speciale stokken om te geven.

Rods zijn rare drumstokken. Ze lijken op een bundel van satéprikkers, maar zijn er handig in sommige gevallen. Ze zorgen namelijk dat het geluid flink wordt gedempt, zonder dat ze afbreuk doen aan het speelgevoel.

Rods zijn bijvoorbeeld handig tijdens akoestische optredens van rockbands. Ze zorgen voor power, maar op een lager volume. Dave Grohl gebruikte ze bijvoorbeeld tijdens het legendarische MTV unplugged optreden van Nirvana!

Brushes zijn bij uitstek de stokken om smooth jazz mee te spelen. Onder drummers worden ze ook wel kwastjes genoemd.

Is de drummer waarvoor het cadeau is een verfijnd jazz fan? Dan zijn deze stokken perfect om te geven!

Brushes zijn een perfect drum cadeau.

Nog een speciaal soort stokken zijn mallets. Op de top van deze stokken zit een bolletje stof, waardoor de impact van deze stokken heel rond klinken.

Speelt de drummer in een harmonie, dan zijn deze stokken zeker een aanrader. Maar ook voor drummers in een band kunnen deze stokken veel vette nieuwe mogelijkheden bieden.

Drumstokkentas – €26,-

Zie je het al voor je? Een drummer die al zijn stokken los moet vervoeren en telkens stokken laat vallen omdat zijn handen te vol zijn? Dit tafereel wordt voorkomen door een stokkentas!

In een stokkentas bergt een drummer overzichtelijk zijn verschillende drumstokken op. De tas is ook voorzien van een ophangsysteem waardoor de opgeslagen aan een trommel kan worden gehangen.

Een stokkentas is je vriend vóór, tijdens en ná een optreden of oefensessie.

Hihat tamboerijn – €39,-

Persoonlijk vind ik dit echt een super tof cadeau! De Hihat tamboerijn opent een hele nieuwe wereld aan geluiden en kan veel toevoegen aan een drum-groove.

Je klemt deze tamboerijn simpelweg aan je hihat statief, en je bent klaar om te spelen. Het geeft net even dat extra funk randje aan de drumsound.

Deze tamboerijn is ontwikkeld door Meinl en Benny Greb, een absolute grootheid binnen de drummers community.

Cowbell – €39,-

“We need more cowbell” zei iedereen ooit. Een cowbell geeft de mogelijkheid om grooves maximaal swingend te maken. Je kunt bijna niet niet dansen als je een cowbell hoort!

Een perfecte tool voor een drummer om aan zijn drumstel toe te voegen dus. Met de Cowbell houder voor bassdrum klem je een cowbell makkelijk vast aan de bassdrum.

De cowbell die ik heb geselecteerd is speciaal geschikt voor rock. De bell geeft een diep en dof geluid, waardoor de voetjes geheid van de vloer gaan!

Earasers Oordoppen – €46,-

Oordoppen zijn misschien wel het belangrijkste accessoire voor een drummer en elke andere muzikant/muziekliefhebber. Je oren zijn zo ontzettend belangrijk, en je wil ze niet kapot maken.

Het probleem met de meeste oordoppen is dat ze het geluid niet alleen dempen maar ook vervormen. Ze zorgen dat hoge frequenties helemaal gedooft worden waardoor de muziek rommelig en ongedefinieerd gaat klinken.

Earasers doen het tegendeel. Deze oordoppen verlagen niet alleen het volume, maar zorgen ook dat geluid zo gedefinieerd mogelijk blijft klinken. De drummer zal je dankbaar zijn met dit cadeau.

Oefenpad – €49,-

Drummen is leuk, maar soms moet je gewoon even weg achter je drumstel. Bijvoorbeeld als het avond wordt en de buren knettergek zijn geworden van het gebonk de hele dag door.

Op dit moment komt een oefenpad handig van pas. De drummer kan op een laag volume door blijven oefenen op technieken en liedjes.

Het beste is, je kunt de oefenpad makkelijk overal neerzetten. Mijn favoriete plek: voor de TV. Lekker film kijken en alsnog beter worden in drummen is geweldig!

Splash cymbal – €81,-

Splash cymbals zijn een leuk effect die je kunt toevoegen aan je drumstel. Ze geven een relatief kort en hoog geluid. Drummers gebruiken splash bekkens voor kleine nuances en overgangen in hun spel.

Splash cymbals zijn daarnaast ook nog redelijk betaalbare cymbals. De cymbals die ik heb geselecteerd is gebundeld met een extra hardware arm zodat deze makkelijk opgehangen kan worden aan een ander statief.

Cajon – €126,-

Huh? Een houten doos? Ja dat klopt! Maar dit is niet zomaar een houten doos. Het is een echt muziekinstrument.

Op een cajon kun je meerdere drum geluiden nabootsen. En het mooie is, de cajon is super makkelijk mee te nemen en is meteen speelklaar. Samen muziek maken bij een kampvuurtje, op de markt tijdens koningsdag of bij kleine gigs is geen probleem meer.

De drummer gaat simpelweg bovenop de cajon zitten en slaat met zijn/haar handen op de voorkant van de doos. Hoe dichter bij de rand hoe veller het geluid en hoe meer in het midden hoe dieper het geluid.

Elke drummer zou er eentje moeten hebben!

Cymbaltas – €149,-

Het meest waardevolle bezit van een drummer zijn de cymbals. Deze glimmende metalen schijven kosten veel geld, en zijn ook vrij kwetsbaar en moeilijk te vervoeren. Maar niet met een cymbaltas!

Deze tas zorgt ervoor dat je cymbals gemakkelijk en zonder schade kunt vervoeren. Wel zo handig want de gemiddelde drummer sleept heel wat af met zijn/haar cymbals.

De cymbaltas die ik heb geselecteerd heeft goede beschermende vakken voor meerdere cymbals. Het handigste aan deze tas is dat ie gedragen kan worden als een rugtas. Zo krijg je minder snel last van een hernia!

Verreweg het beste drum cadeau wat ik ooit heb gekregen.

Met een cymbaltas geef je een handig drum cadeau.

Kinderdrumstel – Vanaf €339,-

Last but not least kun je natuurlijk een drumstel cadeau geven! In dit geval is er super veel keuze en kun je beter met de drummer zelf naar een speciaalzaak gaan om drumstellen uit te proberen.

Echter, als de drummer een kind is van 4 tot 10 jaar, dan kun je een kinderdrumstel cadeau doen. Deze drumstellen zijn net even een maatje kleiner dan een normaal drumstel. Dit is beter voor de houding van het kind.

De keuze welk kinderdrumstel je koopt maakt in dit geval minder uit. Het gaat er vooral om dat het kind het instrument kan ontdekken.

Ik heb een lijst gemaakt met de 5 beste kinderdrumstellen op dit moment. Ben je van plan een dergelijk cadeau te geven, bekijk dan vooral dat artikel even.

Bekijk hier mijn top 5 kinderdrumstellen!

Een kinderdrumstel is voor jonge drummers een goed cadeau.