Digitale piano beginner top 5 – Welke piano past het best bij jou?

Gemiddelde leestijd: 24 minuten

Digitale piano beginner top 5 – Als een beginnende pianist wil je graag een piano kopen die je de beste speelervaring biedt voor jouw budget. Echter kan het een hele opgave zijn om de juiste digitale piano te vinden. Er zijn een heleboel verschillende modellen en merken met uiteenlopende prijsklassen beschikbaar.

In dit artikel wil ik je helpen om de beste digitale piano voor jou te vinden. Ik vertel je wat de beste modellen op dit moment zijn, en wat de voor- en nadelen van deze modellen zijn. Elke piano in deze lijst geeft in ieder geval een comfortabele speel- en leerervaring! Kijk daarom vooral welke piano het beste aansluit bij je wensen en budget. 🙂

Extra informatie vooraf

Naast digitale piano’s bestaan er ook ander soort piano’s zoals akoestische piano’s, keyboards en synthesizers. Het is erg belangrijk om eerst een weloverwogen keuze te maken welke soort piano het beste bij jouw situatie past. Als je hier hulp bij wilt hebben dan kun je mijn artikel lezen over het kopen van een piano kopen voor een beginner.

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt dat een digitale piano het meest geschikt is voor jou, dan is het misschien interessant om te weten waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een digitale piano. In een eerder artikel kun je lezen waar je op moet letten bij het kopen van een digitale piano.

Samenvatting waar je op kunt letten

 • Volume regeling: Heeft de piano ingebouwde speakers waarvan het volume aan te passen is? En is er mogelijkheid om een koptelefoon in te pluggen?
 • Sounds: Wat is de kwaliteit van de sounds en over hoeveel sounds beschikt de piano?
 • Geluidseffecten: Heeft de piano ingebouwde geluidseffecten en zo ja, welke zijn dit?
 • Koppeling met mobiele apparaten: Welke mogelijkheden geeft de piano om een mobiel apparaat te koppelen? Heeft je piano een MIDI-USB poort om makkelijk gebruik te maken van piano leer-apps zoals Flowkey? Sommige piano’s beschikken zelfs over bluetooth!
 • Recorden: Heeft de piano ingebouwde functionaliteit om opnames te maken?
 • Metronoom: Heeft de piano een ingebouwde metronoom om je te ondersteunen tijdens het oefenen?
 • Bouw: Wat voor soort digitale piano wil je hebben? Wil je een compacte piano of heb je liever een piano met een mooi design (pianomeubel)?

Wat bepaald de prijs van je digitale piano?

De prijs van je piano wordt door een aantal factoren bepaald. Het is logisch dat je meer betaald als een piano betere functionaliteiten heeft. Zo worden digitale piano’s duurder naarmate ze dichter in de buurt komen van de geluidskwaliteit, dynamisch bereik en het gevoel van een akoestische piano.

Ook kunnen de soort speakers in de piano voor prijs verschillen zorgen. Kunnen de speakers een hoger volume spelen of klinken ze mooier, dan gaat de prijs omhoog. Als je meer functionaliteiten of meerdere sounds wilt, dan ben je meestal ook duurder uit.

Als laatste heeft de bouw van de piano veel invloed op de prijs. Wil je een simpele piano met een simpel statief, dan is dat goedkoper dan een nabootsing van een vleugelpiano.

De prijsklassen van goede digitale piano’s beginnen ongeveer rond €300,-. Wil je een pianomeubel dan begint de prijs vanaf €500,-.

Naast een piano heb je ook nog wat extra hardware nodig, zoals een piano kruk en een statief. Wil je weten wat de beste statieven zijn voor een digitale piano? Lees dan eens mijn artikel over het uitzoeken van een digitale piano statief.

Digitale piano beginner top 5

Bij elke piano in deze digitale piano beginner top 5 zal ik behandelen wat de ingebouwde functionaliteiten zijn en wat de voor- en nadelen van het instrument zijn. Laten we snel beginnen!

Casio PX-S1100 beginner digitale piano

Richtprijs: €598,-

 • Meest compacte model met hamer mechaniek ter wereld

 • Goede geluidskwaliteit en speelgevoel

 • Veel verschillende functies op het gebied van produceren en componeren en piano leren

 • Meerdere aansluitmogelijkheden, waaronder Bluetooth

 • Inclusief pedaal, bladmuziekstandaard en draadloze MIDI/audio adapter

 • Komt exclusief standaard en kruk

Casio PX-S1100 beginner digitale piano.

Casio is een ontzettend goed merk in de wereld van digitale piano’s voor beginners. Ze hebben erg veel verschillende modellen waardoor er voor elk budget wel een digitale piano te vinden is. Een van deze modellen is de PX-S1100.

Dit model is een van de meest compacte modellen met hamer mechaniek ter wereld! Dit betekend dat je een speelervaring krijgt die lijkt op een akoestische piano, zonder dat de piano veel ruimte inneemt. Dat is dus perfect voor in je slaapkamer, studentenkamer of andere kleine kamers.

Die piano beschikt over 88 toetsen, waardoor je je niet druk hoeft te maken dat je noten te kort komt. Daarnaast zijn de toetsen aanslaggevoelig, wat betekend dat de toetsen reageren op hoe hard je ze indrukt. Elke toets meet nauwkeurig hoe die bespeeld wordt waardoor het lijkt alsof je op een echte vleugel speelt!

De klank van de piano is erg gebalanceerd. Dit komt mede door de hoge geluidskwaliteit van de audiosamples en door de kwaliteit van het speakersysteem. Deze combinatie zorgt voor een warm en dynamisch geluid. De piano beschikt over 18 verschillende sounds.

De piano heeft een bluetooth functie zodat je je mobiel kan koppelen en kan meespelen met je favoriete muziek. Ook heeft de piano een MIDI-USB en een audio output.

Thomann DP-95

Richtprijs: €598,-

 • 88 gewogen toetsen met hamermechaniek

 • 500 verschillende sounds

 • 2 koptelefoon inputs om samen te spelen

 • Inclusief 6 maanden Music2me online piano lesprogramma

 • Inclusief 3 pedalen en bladmuziekstandaard

 • Komt exclusief standaard en kruk

 • Minder dynamische mogelijkheden dan de andere piano’s in de rijtje

Thomann DP-95 digitale piano voor een beginner.

De muziekgroothandel Thomann is de laatste tijd steeds meer eigen piano’s en keyboards gaan ontwikkelen. De Thomann DP-95 is een van deze digitale piano’s.

Dit model is een echt pianomeubel, het is ontworpen om onderdeel te zijn van je interieur. Het imposante uiterlijk van deze piano is echter niet in de prijs terug te zien. De piano is namelijk erg goedkoop voor hoe het eruit ziet.

De piano beschikt over 88 gewogen toetsen met hamermechaniek. Dit zorgt voor een fijn speelgevoel. De dynamische mogelijkheden zijn echter een stukje minder dan andere piano’s in dit lijstje. Mede hierdoor wordt er ook ingeleverd op de audiokwaliteit.

Waar de piano wel in uitblinkt is de hoeveelheid sounds die je tot je beschikking hebt. Dit zijn er namelijk meer dan 500! Genoeg om uren mee te experimenteren en te ontdekken dus.

De DP-95 beschikt over de meest noodzakelijke inputs en outputs, zoals een audio output en MIDI-USB. Er is geen bluetooth aanwezig. Er zijn wel 2 koptelefoon inputs aanwezig. Dit is heel handig als je samen wilt spelen zonder de buren of huisgenoten tot last te zijn.

Casio CDP S110

Richtprijs: €379,-

 • 88 gewogen toetsen met hamermechaniek voor het ideale speelgevoel

 • Met de gratis Chordana Play Piano app leer je eenvoudig piano spelen

 • Buitenshuis te gebruiken wanneer je hem van 6 AA batterijen voorziet

 • Inclusief sustain pedaal

 • Goedkoop

 • Komt exclusief standaard en kruk

 • Niet veel mogelijkheden met inputs en outputs

Casio CDP-S100 digitale piano voor een beginner.

De 2e Casio is dit rijtje is gelijk ook de goedkoopste piano. De CDP S110 is eigenlijk een beetje het kleine broertje van de eerder genoemde PX-S1100.

Ook deze piano beschikt over 88 gewogen toetsen met hamermechaniek en is ook erg compact. De feel en geluidskwaliteit is daarentegen net iets minder dan zijn eerder genoemde tegenhanger. Toch zijn de 10 beschikbare sounds en het gevoel nog steeds erg geschikt voor een beginner.

De piano beschikt alleen over de meest noodzakelijke inputs zoals een koptelefoon input. Dit maakt de piano vooral geschikt voor het oefenen van piano en niet als tool tijdens het produceren van muziek.

Een erg toffe eigenschap van deze piano is dat hij ook op batterijen werkt. Zo kun je de piano makkelijk mee de straat op nemen om bijvoorbeeld op te treden tijden Koningsdag of een andere gelegenheid!

Korg B2 beginner digitale piano

Richtprijs: €409,-

 • 88 toetsen

 • Inclusief sustain pedaal, bladmuziekstandaard en software bundle met leersoftware

 • Strak en overzichtelijk design

 • Goedkoop

 • Speelt een beetje stroef

 • Komt exclusief standaard en kruk

Korg B2 digitale piano

Korg is geen vreemde in de wereld van toetsinstrumenten. Ze hebben onder andere een aantal geroemde synthesizers en keyboards uitgebracht, maar dus ook digitale piano’s. De Korg B2 is een van deze piano’s en is een heel mooi instapmodel voor beginners!

Deze piano valt ongeveer in dezelfde prijsklasse als de Casio CDP-S110. Waar de Casio echter focust op compactheid legt Korg de focus op iets meer functionaliteit. Zo beschikt de Korg over iets meer inputs en outputs zoals MIDI-USB. Ook hebben de 88 toetsen met hamermechaniek 3 verschillende aanslaggevoelige responses: licht, normaal en zwaar.

De geluidskwaliteit van de sounds op deze piano is misschien niet de mooiste van de piano’s in deze lijst. Toch zal je als beginner hier niet heel veel van merken. De 12 verschillende sounds bieden genoeg voor heel veel speelplezier.

Casio PX-870 Privia

Richtprijs: €949,-

 • 88 toetsen met hamermechaniek II (Tri-sensor) en ivoren gevoel

 • Ontzettend goede audiokwaliteit, heldere en diepe klank

 • Strak en overzichtelijk design

 • Inclusief standaard, 3 pedalen en bladmuziekstandaard

 • Geen bluetooth en audio input, wat je stiekem wel verwacht voor de prijs

 • Duurste piano in deze lijst

Last but not least: de Casio PX-870 Privia. Deze piano is welliswaar een stukje duurder dan de andere piano’s, maar alsnog onder de €1000,-. En dat is helemaal niet verkeerd als je ziet wat je ervoor krijgt.

Deze piano is voorzien van de nieuwste technieken om jou een perfecte speelervaring te geven. De geavanceerde tri-sensor hamermechaniek zorgt dat je vloeiend zonder veel weerstand kan spelen.

De audiokwaliteit van deze piano is ontzettend mooi. Je hoort echt het karakteristieke diepe geluid zoals bij een akoestische piano. Vooral bij de lagere noten krijg ik persoonlijk kippenvel. Naast de klassieke piano sound heeft deze piano nog 18 andere sounds om mee te experimenteren.

Qua inputs en outputs zit je ook goed bij dit model. Je hebt beschikking over 2 koptelefoon inputs zodat je samen kunt spelen zonder geluidsoverlast voor je omgeving te veroorzaken. Hiernaast beschikt de piano over een audio output en een MIDI-USB poort. De piano heeft echter geen bluetooth of audio input, wat je wel verwacht bij en piano van deze prijsklasse.