Bladmuziek drums – De 10 Beste Boeken voor de Beginner

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Ben jij net begonnen met het leren spelen van drums? Dan kunnen boeken met bladmuziek voor drums van onschatbare waarde zijn! In deze boeken staat niet alleen de bladmuziek van je favoriete muziek, maar ook uitleg over hoe je deze liedjes moet spelen.

In dit artikel wil ik je de 10 beste drums boeken voor beginners laten zien en vertellen wat elk boek jou kan bieden. Laten we snel beginnen!

Real Time Drums – Bladmuziek voor drums

Real time drums met bladmuziek voor drums.

Laten we maar meteen beginnen met mijn favoriete boek. Real time drums is het perfecte boek voor de beginnende drummer. Het boek heeft een ontzettend goede leercurve. Je kunt beginnen met dit boek als leek, en wanneer je het uit hebt ben je makkelijk klaargestoomd voor je eerste band!

In het boek staat ontzettend veel tekstuele uitleg. Bij elke nieuwe oefening leer je nieuwe dingen op het gebied van bladmuziek lezen, techniek en muzikant schap. Hierdoor kun je de bladmuziek en het drumstel nog beter begrijpen.

Bij dit boek wordt een CD geleverd met liedjes die horen bij verschillende oefeningen. Dit is een super goede toevoeging aan de gehele leerervaring. Het zorgt ervoor dat je direct het gevoel van vooruitgang hebt, waardoor oefenen leuk wordt.

Kortom, een absolute must-have als het gaat om drums bladmuziek voor beginners!

Leren drummen – Snel en in kleine stappen

Leren drummen bevat bladmuziek voor drumstel.

“Leren drummen – Snel in kleine stappen” is een stevig en uitnodigend drum boek. Het boek neemt je vanaf het allereerste begin mee op reis om het drumstel te leren bespelen.

Het boek bevat handige oefeningen begeleidt met illustraties. Je krijgt stap voor stap te weten hoe je noten, ritmes en liedjes mee kunt spelen. Zo leg je een goede basis om de wereld van drums te verkennen.

Snaredrum studies A

Snaredrum studies A is een veelgebruikt boek bij muziekscholen. Wanneer je je A examen wilt halen, stoomt dit boek je helemaal klaar. Het boek leert je geleidelijk alles over het lezen van noten en ritmes op de snaredrum. Stapje voor stapje leer je nieuwe patronen integreren in je drumspel.

Aan het einde van het boek staan een paar uitdagende stukken die je kunt spelen op je examen. Wanneer je bij een harmonie of fanfare wilt spelen is dit HET boek wat je moet hebben.

In het boek staat niet heel veel tekstuele informatie. Het is dus belangrijk dat je een docent of ervaren drummer hebt die je om hulp kunt vragen wanneer je vastloopt.

Methode voor drumset 1

Bladmuziek voor drums voor de absolute beginner.

Methode voor drumset is een erg geschikt boek voor de jongere drummers. In het boek staan leuke illustraties met grappige oefeningen. Ook hier kan het voordelig zijn om het boek samen met een docent te behandelen.

Toch is het boek ook redelijk te begrijpen zonder hulp. De illustraties en teksten zijn helder geschreven en draaien niet om de stof heen. Wanneer je iets ouder bent kun je je er best mee redden denk ik.

Wanneer je het boek helemaal hebt doorgenomen ben je al wel echt meer dan een beginnende drummer!

Real time drums level 2 – Bladmuziek voor drumstel

Na het succes van Real time drums is Arjen Oosterhout met een opvolger gekomen: Real drum time level 2! Logischerwijs is dit boek een vervolg op het eerste deel en helpt het je om nog verder te groeien.

Als je level 2 volledig hebt bestudeerd en je kunt alle oefeningen spelen, dan kun je jezelf echt wel een gevorderde drummer noemen. De Real time drum boeken zijn in mijn optiek een gouden combinatie.

Het boek neemt je mee in veel verschillende genres waardoor jij je muzikale identiteit kunt vinden. Hard rock, punk, jazz en nog veel meer genres komen voorbij.

Ook hier worden 2(!) CD’s meegeleverd met liedjes voor bij de oefeningen. Nu kan ik me voorstellen dat je geen CD speler meer hebt, dus de tracks zijn ook op youtube te vinden.

Simple Songs – Het makkelijkste drums bladmuziek Songbook ooit

Bladmuziek om makkelijke liedjes te leren spelen op het drumstel.

190 pagina’s en 50 songs aan bladmuziek voor drums! Een super toffe selectie aan tracks die ook nog eens goed zijn uitgekozen. Elk nummer is namelijk erg geschikt voor de beginnende drummer (met 1 tot 2 jaar ervaring), maar ze laten je voelen als een echte rockster.

Bladmuziek van tracks die je onder andere in dit boek kunt vinden zijn;

 • Radioactive – Imagine dragons
 • Thinking out loud – Ed Sheeran
 • Another one bites the dust – Queen
 • Sunshine of Your Love – Cream
 • Another brick in the wall – Pink Floyd
 • En nog veel meer!

Een boek vol met absolute klassiekers dus. Koptelefoon op en drummen met die hap. Er is niks leukers dan dat! 🙂

Rudimental drumming

Rudiments zijn de basis van het drummen. Het zijn de letters waarmee je woorden kunt maken en vervolgens zinnen. Erg belangrijk dus om direct vanaf het begin een goede basis te leggen aan deze woordenschat.

Rudimental drumming komt van dezelfde schrijver als het boek Methode voor drumset. De opbouw, uitstraling en oefeningen zijn dus te vergelijken met elkaar. Ook in dit boek staan illustraties en teksten die uitleg geven over de oefeningen.

In combinatie met Drummethode voor beginners is dit boek perfect om een serieus goede drummer te worden. Ik had gewild dat ik dit boek eerder had gevonden toen ik begon met drummen.

Drum along – 10 Classic rock songs

Drums bladmuziek voor verschillende songs.

Minder uitgebreid dan het eerder genoemde Simple songs boek, maar ook iets minder duur met een andere selectie aan songs. In dit boek vindt je uitgebreide bladmuziek van 10 klassieke rock songs.

Onder andere de volgende tracks staan erin:

 • Oasis – Supersonic
 • Coldplay – Clocks
 • The Beatles – Let it be
 • The Police – Every breath you take
 • En meer

De nummers in dit boek gebruiken de absolute basis van drum kennis. Je kunt waarschijnlijk al uit de voeten met dit boek als je nog niet eens een jaar drumt. Het spelen van de nummers geeft je veel plezier tijdens het oefenen.

Stick control for the Snare Drummer

Dit boek lijkt makkelijk, maar is complexer dan het lijkt. Toch kan ik het niet NIET vernoemen in dit lijstje. Stick Control for the snaredrummer is een absolute classic in de drumwereld. Dit boek staat stampvol oefeningen om volledige controle te krijgen over je techniek.

Van rudiments tot het afwisselen van de leidende hand, je traint het allemaal. Het oefenen vergt echter wel een speciale aanpak. Je moet niet zomaar de noten spelen, maar er zit een uitgedachte interpretatie achter.

Het spelen van de oefeningen geeft je niet perse speelplezier, maar als je echt een goede drummer wilt worden is dit de top aanrader.

Tip: Koop een practice pad zodat je de oefeningen niet alleen maar achter je drumstel hoeft te doen. Zo kun je blijven oefenen zonder dat je buren er gek van worden. 🙂

Bonus: Gratis bladmuziek via Drumeo

Dit is officieel geen drumboek, maar wel een bron van bladmuziek en enorm veel kennis voor elk niveau!

Drumeo is een online platform vol met video tutorials van de beste drummers uit de wereld. Denk bijvoorbeeld aan Gavin Harrison (Porcupine Tree, King Crimson), Todd Sucherman (Styx), Jay Weinberg (Slipknot) en Simon Phillips (Toto, The Who).

Of je nou veel ervaring hebt of nog nooit een drumstok hebt aangeraakt, Drumeo biedt je altijd de mogelijkheid om te groeien. Leer je eerste drumritmes en fills, of ontdek complexe polyritmes, rudiments en gospel chops. Over elk onderwerp valt wel iets te vinden!

Ook het genre wat je wilt spelen maakt niet uit. Drumeo biedt genoeg mogelijkheden om je eigen muzikale identiteit te ontdekken. Heb je zin in jazz? Volg dan de jazz drum course. En wil je beter worden in rock drummen? Dan is daar ook een super toffe course voor met ontzettend veel tips en tricks.

Nog fijner, alle onderwerpen worden gestructureerd aan je uitgelegd. Zo weet je zeker dat je de meest efficiënte leerweg bewandeld. Je leert drummen wanneer het jou uitkomt en het is ook nog eens goedkoper dan lessen van een docent!

Via de onderstaande knop kun je Drumeo maar liefst 30 dagen gratis uitproberen! Dit is meer dan de 7 dagen die ze normaal gesproken aanbieden. Genoeg tijd om het platform te ontdekken en te kijken of Drumeo iets voor jou is. Als je eerst liever iets meer informatie wil over het platform dan kun je ook mijn uitgebreide Drumeo review lezen. 🙂

Probeer Drumeo nu 30 dagen gratis uit!

Leer van de beste drummers ter wereld en zet je eerste of volgende stap als drummer.

Ga naar Drumeo