Alesis Elektronisch Drumstel Top 5

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Ben jij opzoek naar een elektronisch drumstel? Dan is de kans groot dat je de Elektronische drumstellen van Alesis al bent tegengekomen. Alesis is namelijk een grote fabrikanten van elektronische drumstellen. Er zijn veel drummers die een Alesis elektronisch drumstel hebben!

Het maakt niet uit wat je niveau is, Alesis heeft voor iedereen wel een geschikte drumset ontwikkeld. De kracht van Alesis is dat ze betaalbare instrumenten maken van hoge kwaliteit. Zo kun je laagdrempelig de vele mogelijkheden die een elektronisch drumstel te bieden heeft.

Hoog tijd dus om de beste drumstellen van Alesis eens op een rijtje te zetten in deze Alesis elektronisch drumstel top 5! Zo kom jij erachter welk drumstel bij jouw niveau, wensen en doelen past.

Waarom een Elektronisch Drumstel van Alesis?

Alesis is niet de enige speler in de wereld van elektronische drumstellen. Concurrerende fabrikanten zoals Roland, Pearl en Fazley hebben in de loop der tijd ook toffe drumsets ontwikkeld. Dus, waarom zou je voor een Elektronisch drumstel van Alesis moeten kiezen?

Hoewel de elektronische drumstellen van Roland bekend staan om hun extreem goede geluidskwaliteit zijn deze drumstellen relatief duur. Alesis biedt een vergelijkbare geluidskwaliteit maar weet hun drumstellen toch nog goed betaalbaar te houden.

Ook op speel gevoel scoren drumkits van Alesis goed. Elk drumstel is voorzien van zogenaamde mesh heads (gaasvellen). Deze geven je een vergelijkbaar gevoel met een akoestisch drumstel. Mesh heads zijn daarnaast ook nog eens een extra stille oplossing voor omwonenden.

De drummodules van Alesis geven zelfs in de lagere prijsklassen al heel veel functionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan meer verschillende geluiden en opties om deze geluiden aan te passen. Ook bevatten de drummodules coach functies en meerdere opties om het drumstel te verbinden met andere apparaten zoals tablets of laptops.

Dit alles is mogelijk zonder dat je als drummer het overzicht verliest. Alesis heeft het gebruik van haar drumstellen erg intuïtief gemaakt. En als je er toch even niet uitkomt dan staat alles gewoon duidelijk omschreven in de handleiding.

De drumstellen van Alesis worden meestal geleverd met alle nodige onderdelen zoals pads en cymbals. De drumstellen zijn daarnaast ook nog eens makkelijk op te zetten, dus zodra je het drumstel binnen hebt ben je ontzettend snel up and running. Geen gedoe, gewoon spelen! 🙂

De Alesis elektronisch drumstel top 5!

Bij het kopen van een elektronisch drumstel van Alesis kun je dus eigenlijk niet verkeerd zitten. Het enige waardoor je een verkeerde keuze kunt maken, is door een drumstel te kiezen die onder jouw niveau ligt.

In de onderstaande top 5 heb ik de drumstellen van meest naar minst geavanceerd gezet. Het eerste drumstel is dus geschikt voor iedereen (van beginner tot pro), terwijl de onderste drumstellen vooral goed zijn voor alleen beginners.

Onder de drums heb ik knoppen gezet naar verschillende aanbieders. Zo kun je direct de prijzen vergelijken en de voordeligste keuze maken. Let wel op dat bij sommige aanbieders onderdelen als het hi-hat statief, bassdrum pedaal en drumkruk niet worden meegeleverd. Ik heb zoveel mogelijk volledige bundels geprobeerd te selecteren, maar lees altijd nog goed na of je extra onderdelen bij moet bestellen.

Strike Pro Special Edition

 • Het beste drumstel wat je kunt krijgen van Alesis

 • Boordevol functionaliteit en geschikt voor de pro’s

 • Het duurste drumstel uit deze lijst

Wanneer je echt serieus bent in het drummen dan is de Strike Pro van Alesis jouw drumstel. Deze kit is echt een verademing om te spelen!

Het zal nooit echt voelen als een akoestisch drumstel, maar deze kit komt er erg dicht bij in de buurt. En niet alleen het speel gevoel maar ook het design van het drumstel geeft je het gevoel dat je een professioneel instrument bespeelt.

De cymbal pads op dit drumstel zijn ontwikkeld zodat ze nog minder “tikken”. Je omgeving gaat dus een stuk minder last van je hebben, waardoor jij harder en langer door kunt spelen. 🙂

De drummodule biedt alle mogelijkheden die je zou willen hebben. Het is zelfs mogelijk om het de signalen van de individuele drums apart van elkaar uit te sturen. Perfect voor het opnemen van professionele drum recordings.

Kortom, als je het geld hebt is dit drumstel het dubbel en dwars waard!

De strike pro is een Alesis elektronisch drumstel.

Alesis DM10 MKII Pro Elektronisch drumstel

 • Veel drumpads en cymbals + mogelijkheden om te customizen

 • Groeit mee met je niveau en is dus een erg duurzame keuze

 • Geen hi-hat statief waardoor de kit net niet het ultieme speelgevoel geeft

De Alesis DM10 MKII Pro bevat net zoveel onderdelen als de Strike Pro alleen is half zo duur! En qua speelgevoel ga je dit in ieder geval niet heel erg merken.

Het voornaamste wat mist aan dit drumstel is een hi-hat statief. Het gebrek van deze hardware maakt dat de speelervaring net niet ultiem is. Toch is dit enigszins te accepteren als je ziet wat het drumstel je wel kan bieden.

De drummodule bevat 50 preset kits en nog eens 150 songs waarmee je kunt jammen. Een drumstel waar je dus niet snel zat van wordt. Ongeacht je niveau kun je een lange tijd plezier hebben op dit drumstel, wat het ook nog eens een duurzame keuze maakt.

Het is niet mogelijk om de drums individueel op te nemen. Als je dus van plan bent om veel studio opnames te doen, kun je beter voor de Strike Pro gaan.

Alesis Surge Mesh Kit

 • Uitbreidbaar met een extra tom en cymbal

 • 24 presets en 60 meespeelbare songs

 • Vrij duur ten opzichte van andere drumstellen in deze lijst

De Surge Mesh Kit is een van de nieuwste elektronische drumstellen van Alesis. Een krachtig elektronisch drumstel dat een authentiek, dynamisch geluid levert.

Het is een volledig geïntegreerde set die bestaat uit 8 mesh-pads, een hi-hat pedaal, een kick pedaal. De geluidskwaliteit van de drummodule is erg hoog en biedt maarliefst 24 presets en 60 meespeelbare songs.

Het is een tof drumstel voor zowel beginnende als professionele muzikanten die op zoek zijn naar een veelzijdig en betaalbaar drumstel.

Alesis Nitro Mesh Kit Elektronisch drumstel

 • Het drumstel biedt veel mogelijkheden om mee te experimenteren

 • Erg stil en speelt ook nog eens lekker door de gaasvellen

 • De pads zijn vrij klein

Goedkoop maar toch uitgerust met alles wat je zou willen zien in een elektrisch drumstel. De Nitro Mesh Kit speelt fijn, is stil, heeft een goede geluidskwaliteit en zelfs meerdere mogelijkheden om andere apparaten te koppelen!

Het enige nadeel wat ik kan vinden is dat de pads vrij klein zijn. Dit maakt ze moeilijker om goed te raken, en zeker voor beginnende drummers zal dit even wennen zijn.

Toch is dit drumstel van Alesis zeker zijn geld waard. Het geeft je alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen als drummer.

Alesis Nitro Mesh Kit goedkoop elektrisch drumstel.

Alesis Debut Kit

 • Bevat een gevarieerde verzameling aan geluiden

 • Extreem betaalbaar

 • De pads zijn vrij klein

 • Het kick en hi-hat pedaal zijn niet geschikt om een goede techniek te ontwikkelen

De naam van de Alesis Debut Kit zegt het al: Deze kit is speciaal gemaakt voor debuterende drummers. Zoek je een echt goedkoop elektrisch drumstel, dan heb je die bij deze gevonden!

Voor deze prijs hoef je natuurlijk niet het beste drumstel ter wereld te verwachten. Toch is de Debut Kit een verrassend leuk elektronisch drumstel.

Je krijgt 10 diverse presets waarmee je kunt experimenteren. Voor kinderen kan dit met name leuk zijn om hun eerste ritmes en fills te leren.

De pads zijn vrij klein, dus het is iets moeilijker om ze te raken. Toch is dit al met al een mooi drumstel voor de beginnende drummer. 🙂